Subscribe to Diggly

به روز نگه داشتن Backup نسخه پشتیبان وبلاگ یکی از کارهایی هست که همه وبلاگ نویس ها دوست دارن انجام بدن اما یا خیلی تنبلیشون میاد یا اینکه ایده درست حسابی ای از نحوه انجام این کار ندارن. وب سایت ها و مقالات تقریبا زیادی رو برای شیوه های مختلف این کار نگاه کردم اما خیلی جالب نبودند اما من سعی دارم تا یه مقاله تقریبا جامع و کاملی رو درباره به روز نگه داشتن نسخه پشتیبان وبلاگتون اینجا ارائه بدم .

از پست ها و نظر ها پشتیبان تهیه کنید

BlogBackUpOnline: یک سرویس تمام اتوماتیک آنلاینه که به شما اجازه می ده به راحتی از تمام مقالات و نظرهاتون به صورت زمان بندی شده و روزانه پشتیبان تهیه کنید.البته توجه داشته باشید که این سرویس فقط از پست ها و نظرهای شما پشتیبان تهیه می کند و قادر نیست از افزونه هایی که استفاده می کنید پشتیبان تهیه کند . این سرویس مواقعی که شما می خواهید مقالاتتون رو از یک وبلاگ به وبلاگ دیگه ای منتقل کنید یا پستی را که به اشتباه پاک شده جایگزین نمایید کمک زیادی را به شما خواهد کرد . تقریبا می شه گفت یه چیزی تو مایه های Export کردن توی وردپرس است. حدود 1 دقیقه هم بیشتر کارش طول نمی کشه بدون اینکه شما متوجه بشید .

از دیتابیس وبلاگ پشتیبان تهیه کنید (افزونه های وردپرس)

2 تا افزونه خیلی خوب و قدرتمند برای وردپرس هست می تونند به صورت خودکار از دیتابیس وردپرستون پشتیبان بگیرند . بسته به میزان آشنایی با دیتابیس و مهارت های مدیریتی وبلاگ شما ممکنه یکی از این افزونه ها رو به اون یکی برای استفاده ترجیح بدید. ولی من به شدت توصیه می کنم که از جفتش استفاده کنید، چرا که اگه شما از هر دو استفاده کنید می توانید دو نسخه پشتیبان از هر ورژن داشته باشید که یکی با table های هسته دیتابیس و دیگری با table هایی که افزونه ها در دیتابیس ایجاد کرده اند خواهد بود.

Wordpress Database Backup: یک افزونه برای تهیه نسخه پشتیبان به صورت خیلی ساده و مختصر است و می تونه نسخه های پشتیبان رو برای شما ایمیل کنه.

WP-DB Manager :این افزونه تمام دیتابیس رو مدیریت می کنه و از قسمت Admin قابل دسترسیه . این افزونه به صورت خودکار پشتیبان می گیره و در مواقع نیاز این پشتیبان ها رو جایگزین می کنه و مشکلات table ها و یا command line ها در SQL رو برطرف می کنهو کار با این افزونه از قبلی پیچیده تره ولی خوب مزایای خیلی بیشتر و مهمتری رو در مواقع جایگزین کردن داره . پس اگه شما به دنبال یک راه حل ساده برای پشتیبان گیری می گردید و نمی خواهید با phpMyAdmin کار کنید استفاده از WP-DB Manager رو به شما پیشنهاد می دم.

از فایل های وبلاگ پشتیبان بگیرید

قدم بعدی اینه که شما از تمام فایل های وبلاگتون پشتیبان بگیرید.بعضی وقتها مشکلاتی برای سرورها به وجود میاد و اطلاعات از بین می ره . البته اکثر سرورها یه نسخه پشتیبان دارن که در مواقع ضروری ازش استفاده کنند اما خوب اینجا ایرانه و از این ریسک ها نباید کرد.من یه همچین مشکلی رو زمانی که با بچه های دانشگاه روی یه سایت مخابراتی کار می کردیم تجربه کردم و تمام فایل هایی که داشتیم پاک شدند.این رو هم بگم اگه سرورها نسخه پشتیبانی هم داشته باشند اولا به قیمت خون پدرشون به شما می فروشنش ثانیا چند روزی رو معطل می شید تا این کار رو انجام بدن .پس خیلی مهمه که یه نسخه پشتیبان به روز از فایل هاتون داشته باشید.

برای این کار من به شما Filezilla را پیشنهاد می دهم که البته به صورت خودکار پشتیبان نمی گیره اما فکر نکنم کپی کردن چند تا فایل در هفته به صورت دستی از طریق FTP کار زیاد سختی باشه.

نسخه های پشتیبانتون رو به صورت خودکار جایگزین کنید

در آخر ، شما ممکنه دلتون بخواد تمام پشتیبان ها و فایلهای وبلاگتون رو در یک جای امن نگهداری کنید تا مواقعی که کامپیوترتون به مشکل بر می خوره این فایل ها آسیبی نبینند. خوب خوشبختانه انجام دادن این کار به صورت خودکار امکان پذیره و یکی دو دقیقه ای هم بیشتر طول نمی کشه . کافیه در یکی از سایت های ارائه دهنده Remote Backup مثل Mozy ثبت نام کنید و بعد هم “set-it-and-forget-it” رو دانلود و نصب کنید و آدرس فولدری که در آن فایلهای پشتیبان شما هست را به این client بدهید ، وقتی این کار رو انجام دادید دیگه می تونید با خیال راحت همه چیز رو فراموش کنید تا زمانی که این برنامه در پشت پرده در حال اجراست نسخه های پشتیبان شما رو به صورت آنلاین به روز می کنه.همچنین شما می تونید از Mozy برای پشتیبان گرفتن از فایل های سیستمتون هم استفاده کنید ، Mozy یکی از بهترین وسایل تهیه پشتیبان به شمار میاد.